Kertai Autójavító Kft. - 8200 Veszprém, Almádi u. 19. +36303350590

kertaiautojavito@gmail.com

Kipufogók javítása, hegesztése valamint cseréje gyári illetve igény szerint jó minõségû utángyártott alkatrészbõl.

A kipufogó javításról bővebben

A kipufogó javítás számos szempontból hasznos, és elengedhetetlen művelet, mivel a hibás, lyukas kipufogóval való közlekedés szabálytalan, és komolyabb károk is következhetnek az alkatrész meghibásodásából. A folyamatos és rendszeres szervízelés során kiderül, ha valami probléma adódik, de ha zajos a kipufogó, megnő a fogyasztás, ellenben romlik a teljesítmény az már biztos jel, hogy javításra szorul a szerkezet.

Néhány olyan meghibásodás és kár, amely a javításra szoruló kipufogó következménye:

  • A hátsó lökhárítót képes leszakítani egy leszakadó kipufogó dob.
  • A forró kipufogócső, amely elszabadul, megolvaszthatja az üzemanyagtartályt, továbbá a kiáramló forró gázok deformálhatják a hátsó lökhárítót is.
  • A letört kipufogócső károsíthatja az üzemanyag vezetékeket.
  • A hibásan, rosszul rögzített kipufogó dob kidörzsölheti a fékcsöveket.
  • A menet közben leváló kipufogó dob kárt okozhat a mögöttünk haladó gépjárműben is.

Ha megfelelően karbantartjuk autónkat és rendszeresen ellenőriztetjük műszaki állapotát, elkerülhetjük a felesleges anyagi kiadásokat, illetve hozzájárulunk a biztonságos és balesetmentes közlekedéshez. Válasszon profi szakembert a kipufogó javításhoz is, jöjjön el hozzánk!

 

Amit a kipufogórendszerről tudni kell

A kipufogórendszer gépjárművünk nagyon fontos összetevője. Feladata a működés közben keletkező égéstermékek elvezetése az autó motorjából, illetve azoknak „utókezelése”, valamint a motor hangjának csillapítása. Ha nem működik rendesen, az kárt tehet gépjárművünkben, így mielőbbi autójavításra lesz szükségünk.

A kipufogórendszer lehetséges hibái

A kipufogórendszer egyik alapvető hibája, amikor tömítetlenné válik, szinte szétég a cső. Ezt autónk hangjából, a teljesítmény csökkenéséből és az esetleges kellemetlen szagokból fogjuk észrevenni. Ez a fajta hiba különösen a benzinmotoros autóknál gyakori.

Előfordul az előbb említett hiba ellenkezője is, a rendszer eltömődése. Ez szintén erős zajhatással jár, általában a katalizátor hibás működése okozza. Ilyenkor minden esetben autójavításra kell adnunk a fejünket.

Meghibásodhat még az EGR-rendszer is. Ez a kipufogógáz visszavezetése – vagyis a motor beszívott friss levegőjéhez bizonyos mennyiségű kipufogógázt visszavezetnek, ezzel csökkentve a kipufogógáz káros nitrogénoxid kibocsájtását.

A kipufogórendszer meghibásodását komolyan kell venni! Forduljon hozzánk bizalommal, ha autójavításra van szüksége

Kipufogó javítás: ez sem várhat!

A kipufogó egy kicsi alkatrésze a járműnek, amit sokan nem vesznek komolyan. Leszakadt, kilyukadt, megsérült? Ez csak a kipufogó, annak a javítása még várhat! Sajnos van egy rossz hírünk, a kipufogó javítás sem várhat!

kipufogó javítás is éppen olyan fontos, mint a gumicsere vagy az egyéb, azonnali javítások. A meghibásodott kipufogó használatának több, komoly következménye is van, amit nem szabad félvállról venni. A kipufogó javítás halogatása például a lökhárítóban is kárt tehet, ha a forró levegő megolvasztja annak az anyagát. Ugyanígy a csomagtartóban is kárt tehet a forró gáz és a benne tárolt holmikban is. Ha útközben szakad le a kipufogó, akkor a jármű mögött haladó autó kerekei alá kerülhet, balesetet okozva ezzel.

Látható, hogy a kipufogó javítás, bár apróságnak tűnhet, mégis nagyon fontos dolog, amit ajánlott idejében elintézni. A legjobb egy megbízható műhelybe vinni az autót. Bízza ránk a kipufogó javítást, kérjen időpontot műhelyünktől a weboldalon megadott elérhetőségeinken!

 

kipufogo-javitas-kertaiautojavito

Facebook